Lengyel Zoltán (zongoraművész, orgonista, zeneszerző) weboldala

Zongora- és orgonakoncertek, sorozatok.. hangszerek

Életrajz

„A zene az a nyelv, amit a világon mindenhol értenek", vallja Lengyel Zoltán zongoraművész, orgonista, zeneszerző, „kreatív zenész", akivel nemrégen ismerkedtem meg éppen egy külföldi útjáról hazatérve. Beszélgetéseink során egyre inkább világossá vált előttem, hogy egyénisége, és a zenéhez fűződő különös vonzalma sokszínű. Számára semmi ellentmondás nincs a klasszikus zene, kortárs zene, vagy akár az improvizáció és a zeneszerzés között. A zeneszerzés egy spontán intuitív, teremtő folyamat, amelyben a zeneszerző belső rezgései is teret kapnak, ugyanakkor általános emberi érzéseket, képeket fogalmaz meg. Zenéit, lemezeit, orgonajátékát és zongorakoncertjeit ajánlom mindenkinek, aki vonzódik a klasszikus zenéhez, ugyanakkor kedveli a modernebb műfajokat is, ahol a tiszta kifejezés és kreativitás meghatározó.

/Gál Hedda/      

orgonaval.jpg

Zongoraművész, orgonista. Bach Wohltemperiertes Klavierjának első kötetével diplomázott a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián, 1995-ben.


Szólistaként sikeres koncerteket adott Angliában, Németországban, Spanyolországban, Amerikában, Venezuelában, Szíriában, Irakban, Moldáviában és Magyarországon. A Budapesti Fesztiválzenekarral Stravinsky Petruskájának zongoraszólóját játszotta a Carnegie Hallban és más koncerttermekben. Egy koncertsorozat keretében megszólaltatta Bach összes partitáját, francia szvitjét és Debussy zongoraműveit a budapesti Nádor Teremben. Orgonakoncerteket adott Barcelonában, Gironában és magyar templomokban, saját - szállítható - orgonájával. 

Számos zenekar, együttes, kamarazenei és kortárs produkció munkájában vett részt. Tartott zongora-kurzust Venezuelában. Alkalomszerűen színházi és filmprodukciókhoz írt zenét, illetve kulturális weboldalak szerkesztésével, koncertszervezéssel is foglalkozik.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 28
Tegnapi: 4
Heti: 32
Havi: 349
Össz.: 82 695

Látogatottság növelés
Oldal: Életrajz
Lengyel Zoltán (zongoraművész, orgonista, zeneszerző) weboldala - © 2008 - 2024 - lengyelzoltan.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »